Velosol
 

trui zonder achtergrond gif.gif
20200101_141036_resized_edited.png

MEET OUR BIKE&FIGHT AMBASSADOR

2019 WK GRANFONDO

1/1

BIKE AND FIGHT  AMBASSADEUR

Met heel veel trots stellen wij u graag onze Bike and Fight Ambassadeur Maxim Pirard voor
 

Wat begon als een heel fijne kennismaking op 01 januari 2020*, aan de voet van de Coll de Rates in Spanje, mondde uit in de spreekwoordelijke klik en werd enige tijd later ook de drijfveer om mijn stoute schoenen aan te trekken en aan Maxim Pirard te vragen of hij het zou zien zitten om Ambassadeur van ons “ Bike and Fight” project te worden. Groot was mijn verbazing én mijn vreugde dat hij quasi onmiddellijk antwoordde met zijn gekende flair “Oke, cool. Lijkt me wel wijs ja.” Maxim is ondertussen voor velen vast geen nobele onbekende meer. Hij staat synoniem voor een extreem doorzettingsvermogen en uitzonderlijke uitdagingen zijn hem niet vreemd. Juist deze kenmerken, samen met zijn vriendelijk - en puur menslievend karakter, maken van deze sympathieke in 1997 geboren Gentenaar een uitgelezen Ambassadeur voor ons “Bike and Fight” project.

Hieronder vinden jullie alvast enkele wapenfeiten van Maxim:

 

  • September 2018: In 12h tijd 1.600 (!!!!) rondjes rijden op de wielerpiste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent ten voordele van “Vélo Afrique”.

  • Juli 2019: Rit van 1000 KM naar Albi in Frankrijk. Doel? Supporteren in de Ronde Van Frankrijk.

  • September 2019: Gouden medaille WK Granfondo in Poznan (Polen).
    (In 2017 behaalde hij reeds Brons in deze discipline.)

  • 1 januari 2020: 20 x Coll de Rates (ES) op- en af rijden. Doel? Persoonlijk trainingsobjectief. 7.200 hoogtemeters - 260 KMS - 10h40 in het zadel.(*) Het is tijdens dit exploot dat ik Maxime persoonlijk leerde kennen door hem ter plaatse een hart onder de riem te steken; een gebaar dat hij zeer op prijs stelde.

  • April 2020: Maxim’s ode aan de Ronde van Vlaanderen die dit jaar door de COVID19 maatregelen niet kon doorgaan. Solo rit (niet op rollen!) langs de Vlaamse landsgrenzen. 1001kms - 36u – gemiddelde van bijna 30 km/uur

Sinds die aangename ontmoeting op 1 januari 2020, in Spanje, ben ik Maxim op de voet blijven volgen en behoor ik tot zijn groeiende groep supporters. Met Maxim als boegbeeld willen we dan ook alle (ex-) kanker patiënten een extra boost geven om de moed nooit op te geven; niet tijdens - maar ook niet ná hun gevecht tegen kanker. Ik kan meespreken uit ervaring en persoonlijk ben ik er sterk van overtuigd dat het terug beginnen fietsen tijdens mijn kankerbehandeling me zowel fysisch als mentaal sterker heeft gemaakt. De microbe van het fietsen heeft me, zelfs 3 jaar na mijn laatste chemo kuur, nog steeds goed te pakken. Ik kon het dan ook niet nalaten om alvast een “mini-Pirarken” te doen door 5x op- en af de Coll de Rates te fietsen. Alle begin is moeilijk - maar oh zo voldoening gevend ;-) Samen met Maxim willen we zoveel mogelijk lotgenoten aanmoedigen om te (blijven) fietsen en om hun eigen grenzen te verleggen. Het zou toch fantastisch zijn om dit samen hier in Spanje te kunnen verwezenlijken, niet? De welverdiende pannenkoek of frisse pint nadien op een zonovergoten terras niet te na gelaten.


We blijven ons “Bike and Fight” project hier vanuit Spanje verder uitbouwen en hopen er, samen met alle fietsliefhebbers, een succes van te maken.

Blijf ons dus zeker volgen, via Facebook, Instagram of onze website,

Met gemotiveerde, sportieve groetjes….

FOLLOW
MAXIM PIRARD

He'd love to hear from you

Schermafbeelding 2018-12-06 om 22_04_edi
Schermafbeelding 2018-12-06 om 22_04_edi
 
CONTACT BIKE&FIGHT

Bedankt voor de inzending!

BIKE&FIGHT       
+32 487 41 99 99

toniodeclercq@gmail.com